Bugun...



Thai Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? Thai Mesajı Nerelere Yapılır?

Uzak Doğu'ya özgü bir masaj türü olan Thai masajı, adını Tayland'dan almaktadır. Yaklaşık 3000 yıldır uygulanan bu masaj, ülkemizde de en çok tercih edilen terapilerden biridir. Sadece fiziksel değil mental açıdan da faydalı olan Thai masajında, vücudun belli başlı noktalarına basınç uygulanır ve çekme - germe hareketleri yapılır. Thai masajı nedir? Nasıl ve nerelere yapılır detayları ile derledik.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Thai Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? Thai Mesajı Nerelere Yapılır?

Thai masajı yapabilmek için en az 6 ay eğitim görmek gerekmektedir. Bu derslerde masaj tekniklerinin yanı sıra insan anatomisi ve kas sistemi gibi teorik bilgiler de yer almaktadır. 

Thai Masajı Nedir?

Ülkemizde "Tay" adıyla da bilinen Thai Masajı, yoga ile masajı birleştiren bir terapi türüdür. Bu masajda temel amaç, kasların gevşemesini ve zihnin rahatlamasını sağlamaktır. Ayda bir ya da iki kez Thai masajı yaptıranların, diğer kişilere oranla daha az stresli ve kaygılı oldukları, bilimsel olarak ispatlanmıştır. 

Thai Masajı Nasıl Yapılır?

Sert bir zeminde giyinik bir şekilde uygulanan Thai masajında önce esneme hareketleri yapılır. Yaklaşık 5 - 6 dakika süren esneme hareketlerinden sonra çekme ve germe hareketlerine geçilir. Kasların zedelenmemesi için bu hareketlerin yavaşça yapılması gerekir. 

Vücuda birçok açıdan faydalı olan Tay masajının ilk yarım saatinde yüzüstü yatılır. Daha sonrasında sırtüstü devam masaj yaklaşık 50 - 60 dakika sürer. 

Thai Mesajı Nerelere Yapılır?

Thai masajı, sırasıyla boyna, sırta, bacaklara ve ayaklara yapılır. 

 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 116 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI