Bugun...



Tazir Cezası Nedir? Tarihten Tazir Cezasına Örnekler...

Tazir cezası İslam hukukunda işleyen Allah ile kul arasında işlenen günah karşılığı ilahi ceza olarak ifade edilmektedir. Tazir bir ceza olarak tanımlanmaktadır. İslam hukukunda Kısas ve had suçlarına verilen ceza dışındakiler Tazir cezası olarak tanımlanmaktadır. Tazir cezası fiilen ıspatı yapılmamış veya yapılamamış olan Allah ile kul veya iki insan arası ispatlanamayan suçların karşılığı verilen cezalardır. İşte, tüm detaylar.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Tazir Cezası Nedir? Tarihten Tazir Cezasına Örnekler...

 Tazir Arapça kökenli bir sözcüktür Türkçe de yasaklamak, men etmek, şiddet göstermek anlamında kullanılmaktadır.

Tazir Cezası Nedir?

Tazir Cezası dünya hayatındaki insanlar arası işlenen suçlar dışında tamamiyle Allah ile kuş arasında Allaha işlenen suçlara karşılık gelen ve Allah'ın emirlerine karşı gelen kişilere uygulanan ceza hükümleri olarak kabul edilmektedir.

Tarihten Tazir Cezasına Örnekler

İslam dininin Kutsal Kitabı olan Kuran-ı Kerim ayetlerinde belirtilen kuralların mutlak surette uyulması ve Allah'ın emirlerinin yerine getirilmesi şartı bulunmaktadır. Özellikle Şeriat ile yönetilen devletlerde Tazir cezaları sıklıkla uygulanmaktadır. Örnekler ışığında detaylara bakılacak olursa Ramazan ayında herhangi bir özel durumu olmaksızın oruç tutmamak, keyfi olarak namaz kılmamak, Faizin günah olmasına rağmen faizle para kazanmak, evli kadınların veya evli erkeklerin gayri meşru ilişki yaşaması yani zina yapmak Tazir cezalarına uygun örneklerdir.

Tazir cezaları hapis cezası olarak gerçekleştirilmekte ve aynı zamanda siyaseten tazir cezaları, mal ile ilgili tazir cezaları uygulanmaktadır. Tazir cezaları suçun boyutu ile doğru orantılıdır. Suç miktarı ne kadar büyürse tazir cezaları da o oranda artar.

 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 115 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI