Bugun...



Taoizm Wu Wei Prensibi Nedir? Wu Wei Felsefesi İle Hayatımızı Nasıl Güzelleştirebiliriz?

Çalışkanlığın her şeyden daha değerli olduğu bir dünyada, Taocu Wu Wei kavramı ulaşılamaz görünebilir. Kabaca "çabasız" olarak tercüme edilen Wu Wei, tembellikle karıştırılmamalıdır. Tembellik, harekete geçme isteksizliği anlamına gelir ve Wu Wei, dış güçlerin onları geri itmeden içinizde çalışmasına izin vermek anlamına gelir. İşte, Taoizm Wu Wei Prensibi hakkında merak edilen tüm detaylar.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Taoizm Wu Wei Prensibi Nedir? Wu Wei Felsefesi İle Hayatımızı Nasıl Güzelleştirebiliriz?

Çinli filozof ve Taoizm'in babası Lao Tzu, ilk olarak başyapıtı “Tao Te Ching”de anlatıldığı gibi Wu Wei Prensibi aşırı çaba harcamadan hareket etmek veya her girişimden önce egodan kurtulmak olduğu anlamına gelebilir.

Taoizm Wu Wei Prensibi Nedir? 

Taoizm, Antik Çin'den ve MÖ 5. veya 4. yüzyılda yaşayan Laozi gibi filozofların yazılarından gelir. Bazılarının bir din olarak gördüğü bu felsefe, dünya ile uyum içinde yaşamayı öğretir. Dao kelimesinin kendisi "yol", var olan her şeyin modeli ve özü anlamına gelir.

En ünlü öğretileri koleksiyonu olan Dao De Jing'de Laozi, doğanın değişen döngülerine göre nasıl hareket edileceğini açıklar. Başka bir deyişle: bir kişinin “akışla gitmesi” gerekir. Wu Wei, doğada en somut olarak bulunur. Bulutlar ne zaman yağmur yağacaklarına karar vermezler. Bunun yerine, su toplanırken beklerler. Gezegenlerin kendileri hiçbir şeyin etrafında dönmezler. Aksine, hareketsiz kalırlar ve yerçekimi kuvvetinin üzerlerinde hareket etmesine izin verirler.

Wu Wei Felsefesi İle Hayatımızı Nasıl Güzelleştirebiliriz?

Hayatınızın kontrolünü her zaman elinizde tutmak imkansız olduğu için Wu Wei, binlerce yıl önce kaydedilmiş tek bir adamın felsefesinden daha fazlasıdır. Kontrolü bırakmakta güç vardır ve hiçbir şey yapmamakta uyum ve huzur vardır.

Sadelik, sabır, şefkat kişinin en büyük hazinesidir. Eylemlerde ve düşüncelerde basit, varlığın kaynağına dönersiniz. Bu yönergeler, kendinizi bunalmış hissettiğinizde, eylemlerin, ilişkilerin ve öz değerin nasıl yönetileceğine ilişkin temel kuralları birkaç kısa cümleyle sunar.

Hiçbir şey yapılmadığında, hiçbir şey yapmak zorunda kalmayız. Bu alıntı, wu wei, tartışmasız eylem veya doğal müdahalesizlik kavramını açıklıyor. Hayatımızdaki koşullarla savaşmak yerine, her şeyin doğal akışına girmesine izin verebiliriz.

 Son olarak, tutmaya çalışacak hiçbir şey yoktur. Başaramayacak hiçbir şey yoktur. Birçok Doğu felsefesi bize yaşam, değişim ve ölümdeki tek gerçek sabitleri hatırlatır. Yapılması kolay bir şey olmasa da, hayatın bu gerçeklerini kabul etmek sizi bu kadar acıdan kurtarabilir ve hayata özgürlük getirebilir. Bırakmayı ve hayatın kendi yoluna gitmesine izin vermeyi hatırlamalıyız.

 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 120 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI