Bugun...



Tabliye Nedir, Tabliye Betonu Nasıl Dökülür? Tabliye Montajı Nasıl Yapılır?

Tabliye kelimesinin anlamı "önlük, önden gelen" anlamına gelir. Tabliye köprünün araç geçiş taban tarafını oluşturan bazı yapılardır. Tabliye ise, Fransızca “Tablier” kelimesinden de Türkçeye geçmiştir. Tabliye yükün dağıtımını sağlayan ve ilk alındığı elemandır. Tabliye nedir, tabliye betonu nasıl dökülür sizler için derledik.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Tabliye Nedir, Tabliye Betonu Nasıl Dökülür? Tabliye Montajı Nasıl Yapılır?

Köprülerde tabliye demiryolunu ya da karayolunu taşıyan yapıya denir. Tabliye ise, köprü ayakları üzerinde yer alan üstyapı elemanıdır. İngilizcesi ise, slab olarak bilinen bir mimarlık terimidir.

Tabliye Nedir?

Tabliye teriminin kelime anlamı "önlük ve önden gelen" anlamına gelir. Tabliye ise, köprünün araç geçiş taban bölümünü oluşturan bazı yapılardır. Tabliye kelimesi ise, Fransızcada “Tablier” kelimesinden dilimize geçmiştir. Tabliye, dağıtımı sağlayan ve yükün ilk alındığı elemandır. Köprülerde tabliye demiryolunu ya da karayolunu taşıyan yapı bölümüne denir. Tabliye köprü ayaklarının üzerinde yer alan üstyapı elemanı olarak bilinir. İngilizcesi ise, slab olan bir çeşit mimarlık terimidir.

Tabliye Betonu Nasıl Dökülür? 

İnşaatta kat zeminlerine de tebliye ismi verilir. Tabliyenin farklı bir anlamı da döşeme plağıdır. Üzerine binen yükleri, bina ve tesislerde olan kolonlara ve kirişlere aktarmak için kullanılan bir bölüm anlamına gelir.

Tabliye Montajı Nasıl Yapılır?

Tebliye montajı kat zeminlerine yapılır. Bir çerçeve içinde yan yana dizilen ya da bir ızgara ortaya çıkan ağaç çıtaların ya da karton peteğinin iki yüzüne suni tahta levhası ya da kontrplak yapıştırılarak yapılır. 

 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 169 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI