Bugun...



Testa Nedir? Bitkilerde Testa Ne İşe Yarar?

Testa, bitkilerde meydana gelen olaylardan biridir. Tohum kısmında oluşmaya başlar. Tohum kabuğu olarak da adlandırılmaktadır. Teste bitkilerin içerisinde bulunan embriyoyu koruma adına görevlendirilmiştir. Hücre çeperini koruyarak tohum oluşumunu sağlamaktadır. Testa genel olarak lignin ve süberin maddelerinden oluşmaktadır. Bitkinin mantarlaşan odunsu kısmında yer almaktadır. Testa içerisinde bulunan tohumların tamamı ise koyu renkli şekilde oluşmaktadır. Testa hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Testa Nedir? Bitkilerde Testa Ne İşe Yarar?

Testa kelime anlamı bakımından bitkilerde bulunan tohum hücresini koruma adına çevreleyen bir çeşit duvardır. Üstelik tohumun meydana gelebilmesi ve bitkinin olgunlaşmasını da sağlamaktadır. Tüm bitki çeşitlerinde testa hücreleri bulunmaktadır. Ligin ve süberin maddeleri ile oluşarak bir araya gelmektedir. Temel amacı ise bitki içerisinde bulunan embriyonun korunmasını sağlamaktır.

Testa Nedir?

Testa, bitkilerin içerisinde yer alan koruyucu hücre çeşitlerinden biridir. Bitkide yetişen tohumları koruma ve olgunlaşmalarını sağlamak ile görevlenen testa tüm bitkilerde bulunmaktadır. Hücre çeperini koruyarak mantarlaşmaya başlamaktadır. Bitkinin asıl odunsu tarafı da testa sayesinde oluşmaktadır. Tohumların tamamı testa sayesinde koyu renk almakta ve olgunlaşmaktadır.

Bitkilerde Testa Ne İşe Yarar?

Bitkilerde yer alan testanın birden dazla görevi bulunmaktadır. İlk görevleri arasında bitkilerde bulunan embriyo ve tohumu koruma gelmektedir. Çimlenme durumlarının temel oluşumu da testa sayesinde gerçekleşmektedir. Bitkilerin ani ve aşırı su kaybını da önlemeye yardımcı olur. Bitkiyi tüm zararlı etkenlere karşı korumaya başlamaktadır.

 




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 111 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI