Bugun...



Telefoto Lens Nedir, Ne İşe Yarar? Telefoto Lens Nasıl Kullanılır?

Telefoto lens, uzak odak fotoğraf çekimlerinde odağı netleştirmek amacıyla kullanılan uzak odağı net bir şekilde yakınlaştıran lens türü olarak ifade edilmektedir. Telefoto lens cihaz olarak uzun görünmekte ancak lens odak sistemi bir o kadar yakınlaştırmaktadır. Özellikle profesyonel fotoğraf makinesi ve kameralarda sıklıkla kullanılan lens türleri arasında yer almaktadır. Telefoto lens, daha çok objektif adı ile anılmaktadır.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Telefoto Lens Nedir, Ne İşe Yarar? Telefoto Lens Nasıl Kullanılır?

İnsan gözünün keskinliği ve netliği bu güne kadar hiç bir cihaz veya fotoğraf makineleri için kullanılan lens türlerinde yakalanamamıştır. Telefoto lens türleri insan gözü netliğinde ve odağına en yakın lens türüdür.

Telefoto Lens Nedir?

Telefoto lensler objelerin net olarak fotoğraflarını çekmek amacıyla ışığın odağa tam yansıması ve gölge yaratmamasını sağlayan lenslere Telefoto lens adı verilmektedir. Son dönemlerde piyasaya çıkan ve teknolojinin son ürünü olan cep telefonları Telefoto lens kullanılarak üretilmektedir. Bu sayede net odaklama sayesinde üstün görüntü kalitesi elde edilmektedir.

Telefoto Lens Ne İşe Yarar? 

Renklerin birebir göründüğü özellikle doğa ve manzara fotoğraflarında telefoto lens sistemli kamera kullanılmaktadır. Böylece uzak ya da yakın çekimler çıplak bir göz kadar net fotoğraflar ortaya çıkarmaktadır.

Telefoto Lens Nasıl Kullanılır?

Dürbün şeklinde özellikle teleskopu andıran uzun fotoğraf makineleri ve kameraların odaklarını ayarlamak amacıyla kullanılan Telefoto Lens profesyonel makinelerde objektif alanından değiştirilme özelliğine sahiptir. Soyut fotoğraf çekimleri, manzara ve doğa çekimleri, uzaktaki bir objeyi yakınlaştırarak görüntü yakalamak için Telefoto lens kullanılmaktadır.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 84 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI