Bugun...



Tazir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tazir Cezası Çeşitleri Nelerdir?

Tazir, İslam hukukunda belirli suçlar için kullanılan ceza yöntemi olmaktadır. Ceza kadı veya devlet yöneticisi tarafından belirlenmektedir. İslam hukuku geleneğinde ceza hukuku ayrı bir kategoride değerlendirilmemektedir. Tazir ne demek? Tazir TDK sözlük anlamı nedir? Tazir cezası çeşitleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2022 07:04

Tazir Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tazir Cezası Çeşitleri Nelerdir?

Tazir cezaları arasında hapis cezası, siyaseten öldürmeyle tazir ve mal ile tazir cezaları bulunmaktadır. İslam devlet başkanı veya yetki verdiği kişi tarafından uygulanan tazir, serbestçe belirlenmektedir. Azarlama, dövme ve sürgün gibi cezalar uygulanabilmektedir.

Tazir Ne Demek?

Tazir, kişinin suçu kapsamında devlet yöneticisi veya kadı tarafından verilen cezalandırma anlamına gelmektedir. Şeri hükümlerde geçmeyen tazir, disiplini sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ülke yönetimi tarafından uygulanan yasalara uymayanlar, tazir cezaları almaktadır. Tazir suçunu işleyen kişi toplum önünde kırbaçlanmaktadır.

Tazir TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tazir kelimesinin TDK sözlük anlamı kontrol edildiğinde, yasaklamak ve eğitmek anlamları olduğu görülmektedir. Tazir kelimesi Türkçede bir işi yapamama ve özür dileme anlamına gelmektedir. Arapça kökenli bir kelime olan tazir, belirli cezası bulunmayan suçlar için kullanılmaktadır.

Tazir Cezası Çeşitleri Nelerdir?

Tazir cezası yöntem, miktar ve uygulama olarak kadının takdirine bırakılmaktadır. Toplum içinde azarlama, sürgün, sopa atma, hapis ve idama kadar birçok tazir cezası bulunmaktadır. Tazir cezası verilirken suçlunun caydırılması nitelikte olmasına dikkat edilmektedir. Şeriatın yasakladığı ceza türleri tazir cezalarına girmediğinden, kadı özgürce karar alamamaktadır.




Kaynak: www.milliyet.com

Bu haber 96 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI