Bugun...



Kızıl Deniz'deki çatışmalar nedeniyle parça tedarikinde gecikme yaşayan Tesla, Berlin'deki fabrikasında üretimi iki hafta durdurma kararı aldı

Tesla, Kızıl Deniz'deki ticari gemilere yapılan saldırılar ve nakliyat gecikmeleri nedeniyle Berlin'deki fabrikasında üretimi iki hafta süreyle durdurdu. İran destekli Husilerin saldırıları, Tesla'nın üretiminin 29 Ocak ile 11 Şubat tarihleri arasında büyük ölçüde durmasına neden oldu. Bu durum, küresel ticareti de etkileyerek şirketleri alternatif ve daha uzun taşıma rotalarını kullanmaya zorladı.

facebook-paylas
Tarih: 14-01-2024 00:19

Kızıl Deniz'deki çatışmalar nedeniyle parça tedarikinde gecikme yaşayan Tesla, Berlin'deki fabrikasında üretimi iki hafta durdurma kararı aldı

Kızıl Deniz'de ticari gemilere yapılan saldırılar nedeniyle parça teslimatlarında gecikmeler yaşayan Tesla'nın Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan fabrikasındaki bir çok üretimi iki hafta durdurma kararı aldı.

Kızıldeniz'deki nakliyat gecikmeleri, İran destekli Husilerin saldırıları nedeniyle, Tesla'nın Alman fabrikasındaki üretimin 29 Ocak ile 11 Şubat tarihleri arasında büyük ölçüde durmasına neden oldu.

Kritik nakliyat rotasındaki bu kesinti, şirketleri Güney Afrika'nın güney ucu etrafındaki alternatif ve çok daha uzun rotayı kullanmaya zorlayarak küresel ticareti etkilemeye başladı. Bu durum, Aralık ayında %1,3 düşüş gösteren küresel ticareti etkilemeye başladı.

Tesla, dünya çapında en çok satan ikinci elektrikli araba üreticisi olan bir şirket, "Kızıldeniz'deki deki silahlı çatışmalar ve Avrupa ile Asya arasındaki taşıma rotalarındaki kaymaların Grünheide'deki üretimi etkilediğini" belirtti. "Oldukça uzun taşıma süreleri, tedarik zincirlerinde bir boşluk yaratıyor."

Geçen ay, Tesla, Çinli rakibi BYD tarafından dünya çapında en çok satan elektrikli araba üreticisi unvanını kaybetti. Warren Buffett tarafından 2008'den beri desteklenen BYD'nin açılımı "Dreams Yapınız" anlamına geliyor.

Analistlerden Hargreaves Lansdown'un Susannah Streeter, Berlin'deki aranın "Tesla'nın üretim hedeflerine taze bir darbe olduğunu ve Çinli üreticilerden gelen şiddetli rekabetin ortasında geldiğini" söyledi. "Çin merkezli otomotiv devi Geely, Volvo ve Lotus'un sahibi, Avrupa'daki EV modellerinin teslimatlarında gecikme olacağını belirtti."

Kaynak: SonDakika.com / Ekonomi

Tesla Motors Uluslararası İlişkiler Otomobil Dünya Ekonomi Haberler




Kaynak: www.haberler.com

Bu haber 18 defa okunmuştur.


Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER OTOMOBİL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI